dissabte, de març 01, 2008

Sardines en escabetx (de la manera tradicional)

Avui el Pare m’ha portat sardines, Així que encara que no toqui, farem sardines en escabetx, que sempre va bé tenir-ne preparades.

Temporada

Tal com diu el refrany “ Sardines al Febrer, tira-les al femer”, aquest refrany fa referencia a que les sardines a l’hivern estan seques i per tan no tenen tan de gust, també es diu que no s’haurien de menjar en mesos que portin “R” llavors ens queden tan sols el mesos d’estiu que es quan el peix blau està gras.

Ingredients:

  • Sardines
  • Sal
  • ceba
  • Tomàquets
  • Alls
  • Farigola
  • Oli
  • vinagre
  • Pebre en gra
  • Especies(comí,clau), però sense passar-se

L’escabetx

L’escabetx es una infusió d’especies, verdures amb Oli i Vinagre que permet conservar i condimentar a un aliment ,que farà de plat principal. Generalment es comenta a partir d’una composició d’un terç d’oli, d’un terç de vinagre i un terç de vi , en que se li afegeixen diverses especies i es fan infusionar (pebre, clau , comí, pells de llimona, etc.. ). En aquest cas, utilitzaré una mesura diferent ( tres gots d’oli per dos de vinagre).

Preparació

Netejarem les sardines i els hi traurem el caps.
Mal Tallarem la ceba, els tomàquets i els alls i els posarem en una cassola.
Hi posarem les sardines, hi tirarem sal.
Hi posarem la farigola i les especies.
Ho cobrirem amb l’oli i el vinagre amb la proporció esmentada.
Taparem la cassola i la posarem a foc lent. Al cap de tres quarts d’hora pararem el foc. Ho deixarem reposar un dia que queda millor.

Donat que l’escabetx es un conservant, aquest plat aguanta uns dies sense que li calgui nevera

1 comentari:

Unknown ha dit...

M´encanta aquesta recepta... cada vegada que en vull fer, la vinc a consultar. També la utilitzo amb verat i queda bonissim!! Gràcies

 

blogger templates | Make Money Online