dimecres, d’abril 02, 2008

Mona tradicional de Pasqua

Per alguns la mona es més que un Ou de xocolata i per les terres de l'Ebre encara està arrelada la costum de fer-se la mona a casa però la tradicional.
Aquests dies que hem estat amb la família, hem estat preparant mones amb la neboda que té 8 anys.

La mona es bàsicament un tortell fet amb una massa molt semblant a la del pa ( no es de briox), farcida normalment de cabell d'àngel, en cara que també en podem trobar de crema i xocolata.


Ingredients:
(quantitat per a 7 o 8 Mones)

  • 1200 grs. de farina
  • Ous
  • 1 got d'oli
  • 1 got de sucre
  • 1 got de llet
  • 100 grs. de llevat natural
  • Cabell d'àngel
  • Fideus o anisets de colors
Cabell d'àngel

el cabell d'àngel és una confitura d'una classe de carbassa blanca, en aquesta recepta hem utilitzat cabell d'àngel de pot encara que no és comparable al fet artesanalment per la Isabel, què no té gens de sucre.

Preparació

Agafarem 1200 grs de farina i la posarem en un marb
re net.
farem un forat al piló de farina,
Omplirem un got amb ous ( ni caben 4 0 5) i els aixeterem.
Després els posarem en el volcà de la farina i començarem a treballar-la manualment.
Repetirem l'acció per tal d'afegir el got d'oli i el got de sucre.
Apart, escalfarem el got de llet i quan la llet estigui una mica calenta, hi desfarem el llevat natural. Afegirem aquesta mescla a la massa i continuarem treballant-la en el marbre fins que quedin una massa uniforme i elàstica. (més o menys 1/4 d'hora).
podem mullar la massa una mica, per tal de que conservi aquesta elasticitat.
Deixarem la massa reposar en un recipient unes 3 hores i mitja o 4 hores, per tal que vagi creixent.
Passat aquest temps, agafarem un a porció de la massa i amb l'ajuda d'un corró i farina li donarem una forma allargada amb uns 5 o 6 dits d'amplada.


Agafarem el cabell d'àngel i el posarem al llarg de la massa, justament al mig.
la quantitat no ha de ser excessiva , sinó més aviat justa ja que al inflar-se la massa ja en tindrem prou.
Una vegada repartit el cabell d'àngel tancarem la massa per fer-ne un caneló de cabell d'àngel.
Unirem els extrems i li donarem la forma rodona de tortell.
Mentrestant haurem bullit un ou per tal de tenir un ou dur.
Agafarem l'ou dur i el posarem en l'unió del extrems del tortell i el sellarem amb dues porcions de massa sobrant en forma de creu.
Mentrestant escalfarem el forn a 200 graus
Agafarem la mona i la posarem a sobre un paper de forn.
Aixetarem un rovell d'ou i pintarem la mona amb el rovell i afegirem els fideus de colors
L'enfornarem i esperarem un quart d'hora.
que aprofiti!!


 

blogger templates | Make Money Online