dimecres, de maig 07, 2008

Pollastre amb gambes (mar i muntanya)

Avui he volgut recuperar una recepta de la mare, aprofitant que vam tenir convidats, vaig preguntar a la família, com es feia. Ens vam llepar els dits.

Ingr
edients:

  • un pollastre a octaus
  • una dotzena de gambes
  • 4 alls
  • Julivert
  • 100 grs d'ametlles
  • 100 grs d'avellanes
  • conyac
  • Sal
  • pebre
  • rovell d'un ou dur
  • 1 llesca de pa fregit
Preparació

Agafarem una paella i afegirem una mica d'oli,
enfarinarem els talls de pollastre i les gambes
quan l'oli estigui calent fregirem el pollastre i les gambes, tot just per que quedi sobtat.
Després d'això reservarem l'oli de la paella.

Ara farem la picada amb la resta dels ingredients, es pot fer manual o bé jo ho vaig passar per la batedora. Les quantitats exactes no les sé ja que no em va quedar com em recordava, em vaig passar amb el julivert.

Agafaren una cassola i hi posarem el pollastres i les gambes.
Deixatarem la picada amb l'oli de fregir les gambes (per donar-li més gust) i ho posarem a la cassola, per acabar hi afegirem una llossada d'aigua per cobrir-ho tots més o menys i ho posarem a foc lent durant 30 a 40 minuts.

que aprofiti!!

Per cert, encara haig de discutir amb la meva germana si també hi anava una pressa de xocolata a la picada, però aquest cop no en vaig posar.

3 comentaris:

La Taula d'en Bernat ha dit...

Caram quina pinta aquesta cassola!
Sembla ben bé de les que feia la meva àvia els dies de festa grossa. Jo no sóc gaire de cassolades, però em sembla que si no m'hi poso, dins la meva família s'acabaran perdent els plats tradicionals...

Pere ha dit...

De fet la recepta original era de l'avia, t'animo a provar-la. Realment es fàcil i deliciosa,

Unknown ha dit...

Pere et recordo que va que la picada va sense xocolata,..... M.CARME

 

blogger templates | Make Money Online